dimarts, 3 de març del 2009

Ibarretxe ha de ser Lehendakari


No s'entén les postures dels partits que han perdut les eleccions i s'ajunten per poder governar i fer front al que ha guanyat les eleccions.
El cas que segurament ens acabarem trobant serà el del país basc, tal i com va passar aquí a Catalunya en el seu moment, que el guanyador de les eleccions es queda a l'oposició perquè els altres grups s'ajunten i el posen a la oposició tot i que la població ha decidit que ell sigui el que més votació a rebut, sincerament una mica de cara que tindran.
Trobo que es una forma de jugar amb els vots de la gent i d'aquesta manera encara s'esta avorrint, si encara es pot més, la política a tots els nivells.
Crec que la llei electoral s'hauria de canviar i substituir-la per la forma que és fa servir a quasi tota Europa. Mitjançant les votacions per dues voltes, es a dir, primer tots els grups que es presenten i després una segona volta amb els dos o tres grups més votats de la primera volta i així d'aquesta manera acabaria governant un sol partit polític. Ara aquí això no pot ser, hi ha d'haver el màxim de gent possible ficats a les "potrones" i cobrant uns sous desorbitats tal i com està la economia mundial ara mateix.
Des de aquí dono la idea de que els polítics es podrien congelar els sous o encara millor passar a cobrar el que normalment cobra un treballador d'una empresa normal i corrent.

4 comentaris:

Josep M Comajuncosas ha dit...

Home el cas d'Euskadi és molt i molt irregular:
*el 10% del cens ha estat exclòs per prohibició de llur representació política
*les tres províncies tenen el mateix pes tot i diferències desorbitades de població.
Al final resulta que les aritmètiques permeten un front espanyolista? doncs endavant. Per mi que l'Ibarretxe proposi al PSE un govern de coalició, fins l'extrem si volen d'una presidència rotatòria. I si no s'hi avenen, que passi a l'oposició com un cavaller a veure com s'ho fa el Patxi governant amb el suport del PP i els altres. Com té tantes ganes de presidir el País i diu que està legitimat i té suport suficient que ho provi...

Què t'anava a dir ha dit...

Si és lendakari tindrà molta molta feina.

Salva Ferré i Gibert ha dit...

La veritat Josep que és molt iregular, perquè trobo injust que la gent no pugi votar a qui realment vol, i també és anormal que "pesin" igual les tre províncies quan el nombre d'habitans no són el mateix.
Jo faria en el lloc del Ibarretxe faria el mateix que dius tu oferir la possabilitat al PSOE que no surt doncs au que tirin i Havera que fa en Patxi, ara si al final axaba en patxi amb el pp és per llogari cadires eee i també dic que és trobaran igual que aquí que perdran 4 anys o més com estem perdent nosaltres.

Moltes gràcies per comentar el meu blog.

Salva Ferré i Gibert ha dit...

Feina en tindra la veritat sigui dita, ara crec que a un polític mai li a de fer por la feina, tot el contrari ha de quedar satisfet fent feina i molta a poder ser per el seu país.

Merci Miquel