dilluns, 9 de març del 2009

Dia Internacional de la Dona Treballadora


Diumenge va ser el dia de la dona treballadora, un dia en el que la dona passa a ser protagonista al 100%. Ara cal destacar que les coses no han canviat tan com elles voldrien i això es un gran error que ens afecta a tothom.
Encara hi ha desigualtat en les feines de la casa que normalment decau tot o quasi tot en la dona, en el treball encara existeixen certes reticències dels empresaris a contractar dones per càrrecs de responsabilitat i els sous encara no s'han equiparat com caldria i no cal parlar dels maltractament que encara pateixen moltes dones cada dia.
Esta molt bé dedicar un dia a la dona en si, però sincerament el dia de la dona són tots els dies de l'any per què sense elles més d'una família és desmuntaria i més d'una empresa no funcionaria. És una mica vergonyós que en els temps que estem encara les dones hagin de reivindicar els seus drets per què encara existeix una societat masclista i no paritària, tot el contrari del que hauria de ser.

2 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Hi ha discriminaci´´o, pero alguns homes també la pateixen.

Anònim ha dit...

Hola Salva, el dia de la dona treballadora està molt bé, el que passa és que és molt trist que en plè segle XXI encara tinguem la necessitat de celebrar un dia així, quan se suposa que ja tot hauria d'estar normalitzat i la veritat és que no ho està gens.
Encara hi ha moltes discriminacins en vers les dones en molts àmbits de la nostra societat i el que és més greu és que encara es produeixen molts casos de violència de gènere cada dia. Moltes vegades caiem en l'error de pensar que aquestes coses no passen a casa nostra i que tot ens cau una mica lluny, pensem que això és cosa de paisos menys desenvolupats, però res més lluny de la realitat. És cert que a casa nostra potser no estem tant malament com en altres països, però continuem tenint casos de violència masclista cada dia fins al punt que ja no són ni notícia a no ser que al final la víctima acavi morta o molt mal ferida.
Encara ens queda molt de recorregut per arrivar a tenir una societat equilibrada en tots els sentits.