diumenge, 29 de març del 2009

13 Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines


Diumenge 29 de març serà una data que passarà a l'historia, ja que després de quatre anys sense tindre l'oportunitat de realitzar una trobada d'armats de Tarragona, és va celebrar la tretzena Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines.
A les vuit del matí marxàvem del Vendrell amb la incertesa de si es podria fer la trobada ja que encara queien quatre gotes i el cel era bastant negre, però al arribar a Valls el cel és va aguantar negre però sense deixar caure ni una gota d'aigua. Tot i que el temps no invitava molt a sortir de casa, la gent de Valls es va abocar al carrer i va assistir a la desfilada de les tropes i a les exhibicions finals.
Des de aquí una forta abraçada a la gent de Valls que ha fet possible la trobada i els hi dono les més fortes felicitacions per l'organització que no ha fallat en cap punt hi ha estat tot molt ben coordinat.

Cap de Setmana per la JNC

Aquest fi de setmana a sigut molt intens amb actes de la JNC. Divendres començàvem el fi de setmana amb la reunió de la Vegueria Penedès a Calafell i acabàvem dissabte tarda-nit amb la re-fundació del col·lectiu d'Igualada.
Divendres vam reunir-nos tots els militants de les comarques de la Vegueria Penedès, per passar petits informes de l'estat de les comarques en tots els àmbits, aquesta era la última vegada que ens reuníem el Baix Penedès, l'Alt Penedès i el Garraf, ja que a la pròxima reunió de Vegueria ja tindrem amb nosaltres als companys de l'Anoia.
Dissabte vam assistir a la re-fundació del col·lectiu de Igualada, i d'aquesta manera és tanca el cercle de la JNC a la Vegueria Penedès ja que s'inclou la quarta comarca que faltava. Va ser un acte molt lluit on hi va assistir bastants joves de tota l'Anoia i és van mostrar molt disposats a treballar per l'Anoia i per el país.

Festa de Primavera de CiU al Fons del Mata


El passat diumenge 22 de març és va celebrar la Festa de Primavera de CiU al Fons del Mata. Com cada any vam tindre una assistència bastant elevada ja que vam passar les dues centes persones, de les quals quinze eren de la JNC. Vam tindre la assistència de polítics de fora de la comarca com en Joan Plana, President Comarcal de CDC, Jordi Jané, Diputat a Madrid, Josep Maldonado, Senador a Madrid i en Gerard Figueres, President de la JNC, vam tindre un bon dia marcat per el sol i la bona temperatura, però al decaure la tarde i girar-se una mica de vent molts vam tindre que agafar la jaqueta que feia poc que havíem deixat al cotxe.
A la foto a part de mi podem veure de dreta a esquerra a, Albert Baltà president local de la JNC a El Vendrell, en Jordi Sonet ex-conseller nacional de la JNC, la Maria Rosa una gran dona a la que aprecio molt per la feina que ha fet,fa i seguirà fent per nosaltres, l'Oriol Mercadé conseller nacional de la JNC, Ana Domínguez que serà la nova presidenta local de la JNC a Calafell i l'Àngel Solé secretari de noves tecnologies a l'executiva comarcal de la JNC.

Incendi a l'Ajuntament


Dimarts passat és va produir un incendi al quartet dels quadres de llums de l'Ajuntament del Vendrell. Jo o vaig viure "in situ" ja que estava amb la comissió de foc reunits a la sala de plens amb la Marta Tutusaus i de cop i volta vam sentit que per l'escala cridaven: foc!! i nosaltres ens vam quedar si estem aquí, que diuen ara, i llavors alguns van dir em sembla que han dit que hi ha foc i al treure el cap per el balcó de l'Ajuntament vam veure una cortina de fum negre i vam baixar corre'ns cap al carrer i llavors vam veure com cremava el quartet i com sortia una cortina de fum negre de l'interior. Tot una coincidència que és cali foc al quartet estan la comissió de foc estàvem reunits al mateix edifici, ara val a dir que nosaltres no en vam tenir res a veure, que sols va ser pura coincidència.

dilluns, 23 de març del 2009

Els Armats del Vendrell a Hospitalet


El passat dissabte 14 de març els Armats del Vendrell vam assistir com a convidats a la trobada que organitza cada any la cofradia 15+1 de l'Hospitalet de Llobregat. La cofradia 15+1 està considerada com la més gran del territori Espanyol amb tal i com jo denominen ells, 1.200 Hermanos de luz, 40 romanos, 60 nazarenos, 60 madrinas, 50 miembros de la Banda de Cornetas y Tambores y 225 costaleros.
Cal dir que ens van tractar a "cuerpo de rei" i que sense cap dubte si ens conviden i tornaríem ha anar amb els ulls tancats.
També cal destacar que durant la trobada van debutar dos armats nous que són en Nico Muñoz Novell i en Sergi Gonzàlez i que molt segur tornaran a posar-se el vestit per la trobada d'armats de les Comarques Tarragonines que es celebrarà el proper diumenge 29 a Valls.

dilluns, 16 de març del 2009

Resultats de l'enquesta

El resultat de l'enquesta es clar 5 de les persones que han votat han votat que ibarretxe a de ser el lehendakari per haver guanyat les eleccions amb el màxim de vots per davant dels seus competidors, ara falta per veure com acabarà en la realitat que cada vegada pinta més negre per ell i hem temo que acabarà amb un sorprenent pacte psoe-pp. Sincerament inconsiderable e inexplicable.

Un veritable monstre


Avui jutjaven a un veritable monstre de la humanitat al Tribunal Regional de Sankt Pölten a Viena.
En Josef Fritzl de 73 anys és un veritable monstre, la seva principal culpa segons ell és perquè la seva mare durant tota la seva infantesa la va apallissar de mala manera i ell als 12 anys si va tornar tancant-la en el pis superior de la seva casa.
Ara per el que es jutge aquest personatge es per què va tindre tancada primer en una habitació d'onze metres quadrats i posteriorment en una de seixanta a la seva filla i on allí va rebre tota classe de maltractament físics i psicològics en una "presó" que no tenia ni aigua ni llum ni calefacció i ni tan sols hi entrava la llum del dia. Al complir els 18 anys la va començar a violar repetides vegades fins el punt de deixar-la embarassada 7 vegades i en una d'elles va morir un fill bessó el qual ell mateix el va cremar.
Veritablement aquest personatge no te pena imaginable per pagar tot el que ha fet a les persones del seu voltant i de la manera que ha deixat marcada la vida de la seva filla.
El més sorprenent a sigut quan s'ha presentat al judici i s'ha de declarat culpable de tots els càrrecs que se l'hi imputaven i que no s'empenedia de res del que avia fet.

Espero que li caigui la màxima pena possible i que serveixi perquè ningú més faci aquest tipus de maltractament per que sempre s'ha de respectar la integritat de les persones i no fer el que no vols que et facin a tu i menys a la teva pròpia filla.

dilluns, 9 de març del 2009

Dia Internacional de la Dona Treballadora


Diumenge va ser el dia de la dona treballadora, un dia en el que la dona passa a ser protagonista al 100%. Ara cal destacar que les coses no han canviat tan com elles voldrien i això es un gran error que ens afecta a tothom.
Encara hi ha desigualtat en les feines de la casa que normalment decau tot o quasi tot en la dona, en el treball encara existeixen certes reticències dels empresaris a contractar dones per càrrecs de responsabilitat i els sous encara no s'han equiparat com caldria i no cal parlar dels maltractament que encara pateixen moltes dones cada dia.
Esta molt bé dedicar un dia a la dona en si, però sincerament el dia de la dona són tots els dies de l'any per què sense elles més d'una família és desmuntaria i més d'una empresa no funcionaria. És una mica vergonyós que en els temps que estem encara les dones hagin de reivindicar els seus drets per què encara existeix una societat masclista i no paritària, tot el contrari del que hauria de ser.

dimarts, 3 de març del 2009

Ibarretxe ha de ser Lehendakari


No s'entén les postures dels partits que han perdut les eleccions i s'ajunten per poder governar i fer front al que ha guanyat les eleccions.
El cas que segurament ens acabarem trobant serà el del país basc, tal i com va passar aquí a Catalunya en el seu moment, que el guanyador de les eleccions es queda a l'oposició perquè els altres grups s'ajunten i el posen a la oposició tot i que la població ha decidit que ell sigui el que més votació a rebut, sincerament una mica de cara que tindran.
Trobo que es una forma de jugar amb els vots de la gent i d'aquesta manera encara s'esta avorrint, si encara es pot més, la política a tots els nivells.
Crec que la llei electoral s'hauria de canviar i substituir-la per la forma que és fa servir a quasi tota Europa. Mitjançant les votacions per dues voltes, es a dir, primer tots els grups que es presenten i després una segona volta amb els dos o tres grups més votats de la primera volta i així d'aquesta manera acabaria governant un sol partit polític. Ara aquí això no pot ser, hi ha d'haver el màxim de gent possible ficats a les "potrones" i cobrant uns sous desorbitats tal i com està la economia mundial ara mateix.
Des de aquí dono la idea de que els polítics es podrien congelar els sous o encara millor passar a cobrar el que normalment cobra un treballador d'una empresa normal i corrent.

Pepe Rubianes Forever


El diumenge mentres dinava i veia les notícia de la TV3, em vaig quedar bocabadat quan van dir que en Pepe Rubianes era mort, al començament no m'ho creia, no podia ser un crack com aquest home no ens podia deixar, però resulta que al canviar de canal també ho deien.
La veritat hem perdut un gran còmic i un gran defensor del sentiment català, un home que tot i no haver nascut a Catalunya la defensava com ningú.


Una de les frases mes celebres d'aquest actor va ser la contesta que li va fer a Albert Om durant el programa El club de TV3 quan li va preguntar per la unitat d'Espanya :"<< a mí, la unidad de España me suda la polla por delante y por detrás, que se metan a España en el puto culo, a ver si les explota dentro y les quedan los huevos colgando del campanario>> aquesta afirmació va crear un gran enrenou en la Espanya profunda que li va provocar el veto a la seva de la seva obra Lorca eran todos.


Ara jo en el paper en el que el recordo va ser interpretant al Maki a la serie de TVE Makinavaja, fent pinya entre altres amb en Llatzer Escarceller i la Mari Santpere, molt pensant que la sèrie era molt cutre i la veritat que els arguments no eren molt aconseguits ara no paraves de riure.

Aquests dies de núvols crec que els ha provocat en Pepe tan sols arribar al cel, per què segur que s'ha posat a explicar acudits i històries de les seves i tothom s'ha posat a riure amb ell.


Pepe ets, eres i seràs el millor sempre!!!

La JNC Baix Penedès al consell nacional de Rialp


El passat dissabte la jnc del baix penedès vam assistir al consell nacional de l'agrupació. Els consells nacionals és celebran un cop cada dos mesos i té seu itinerant per arreu del país.
Va ser un cosell bastnat interesant on és van aprovar mocions relacioandes amb la selacció catalana, la crisi i nous models de financiació, entre d'altres, i on és va aprovar el reglament de la CET que va sortir del treball realitzat per tots els caps comarcals a El Vendrell.