dimarts, 25 de novembre del 2008

Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Hi ha dies que estan marcats per celebracions de fites històriques i fites que comporten alegria per molts, però avui no es el cas. Malauradament cada dia sorgeixen nous casos de maltractament envers la dona, molts pocs cops per no dir cap s'en fa justícia perquè la persona agredida no vol denúncia-ho a les autoritats o te molta por a fer-ho, a vegades no arriba a poder denunciar el que pateix a casa seva perquè el seu agressor la matat i d'altres una vegada jutjat l'agressor queda en llibertat increïblement i reincideix en l'acte.
Sincerament crec que les penes envers els agressors han de ser més dures, jo proposo que quan es demostrin els fets i aquests siguin certs, que la majoria dels cassos ho són, la persona en qüestió si es que és pot dir persona, sigui posat a la presó amb pena de cadena perpetua i sense possibles rebaixes per bones conductes. No es gens lògic que una persona que rep pallisses constantment tingui que veure com passeja tan tranquil·lament el seu agressor per els carrers i existeixi la possibilitat que pugui tornar a ser agredida o fins i tot pugui acabar morta.
Desitjo que amb el temps les persones prenguem consciencia del greu que arriben a ser aquests fets i que no es tornin a produí mai més, d'aquesta manera es podrà canviar el títol i es podrà dir el dia internacional de la eradicació de la violència de gènere.

3 comentaris:

adrià ha dit...

Salva,
un comentari sobre l'enquesta, és que crec que els gegants també són balls culturals, i el foc també són balls culturals, en tot cas, podriem dir: La cercavila de Sta Anna, la cercavila de Foc, el castell de foc, els concerts.
A no sé que vulguis distingir entre la figura dels gegants i per exemple els valencians. Jo per exemple votaria tot el cercavila tradicional, però incloent-hi els gegants i els diables, a part que m'agradaria que hi sortís el bou i no puc votar 2 vegades oi?
No sé, és que pot portar a confusions i enrabiades tontes com l'anterior enquesta.

Salva Ferré i Gibert ha dit...

Tens tota la raó adrià, la enquesta esta mal plantejada ja que els gegants són balls de cultura com dius tu i els diables també es poden considerar així. Agafo la teva proposta i canvio l'enquesta que la idea és bona i m'agrada més (si em deixes esclar).
A l'enquesta pots votar un cop pero amb l'opció de poder agafar les 2,3 o 4 coses per votar donant un punt a cada cosa.

Beatriz Durán ha dit...

Realment, la llei de violència de génere no està tan malament... N'hi ha de pitjors. Però el que passa és que aquesta llei no es posa en pràctica al 100%.

Un exemple. Habitualment, aquests agressors són condemnats a presó i a un tractament psicològic (un altre tema és si funciona o no..), però no hi ha recursos per a aquests tractaments. Ara, el jutge, sabent-ho, segueix amb la sentència. Així, en aquest pais, es pot dir que "nosaltres reeduquem als maltractadors", quan no és del tot cert. Si be, en la majoria del casos.

Gràcies per la teva visita i el comentari ^^