dilluns, 27 de febrer del 2012

Eurovegas sí, però...


Que el senyor Eurovegas (Sheldon Adelson ) vulgui instal·lar el seu complexa a Catalunya és una bona notícia, però... no ens hem de vendre a qualsevol preu. Aquest empresari estatunidenc demana unes condicions molt dures en segons quins temes però posa sobre la taula més de 200.000 llocs de treball.

Dins d'aquestes mesures que vol que és modifiquin s'inclou l'excepció de pagament de les quotes de la Seguretat Social dels treballadors durant dos anys, canviar la llei del blanqueig del diner, eliminar la llei antitabac, entre moltes altres.

Són unes condicions dures, algunes inacceptables però si volem que aquest personatge porti el seu imperi aquí i ajudi a aixecar la destrossada economia catalana, el govern s'haurà de seure amb ell i començar a negociar.

4 comentaris:

Marc Rodero ha dit...

Si tenim en compte el capital a invertir, uns 18.000 milions d’euros i que planteja la creació de 164.000 llocs de treball directes, i 100.000 d’indirectes, perquè posar.hi cara de fàstic????
No perdem de vista que el Sr Adelson ha arribat en el millor moment, i no m’ho creuria si em diuen que això no fa temps que ja corre pels despatxos d’alguns consellers de la Generalitat, no en va, estem davant de la primera inversió a Barcelona que superarà la dels Jocs Olímpics de l’any 92.
Probablement serà molt difícil quantificar finalmente els veritables llocs de treball que ha generat, però i la seva construcció?, serà per empreses catalanes o dels EEUU??.
Una cosa es el que demana el Sr Adelson i una de molt diferent es el que este disposats a donar des del Govern, perquè, si ens demana la lluna li donarem?.
Cal tindre molt en compte a qui correspon algunes decisions i les competències les mateixes, per exemple, correspondrà al Govern central el definir.se sobre la llei antitabac i sobre la reforma laboral, i correspondrà a la Generalitat decidir sobre els horaris del complex i sobre la llei del joc. I que en penseu dels ajuntaments, en aquest cas del Prat, cobrarà ell l’IBI, llicències d’obres, etc…… Per tan davant de la situació econòmica actual, amb els arguments redactats, qui no estaria d’acord en que Eurovegas es quedi a Catalunya encara que amb això caldria “empastar.nos” alguns principis.
Ara girem la truita: Estem davant de la mateixa pel.licula de sempre, ens deixem enlluernar pels neons?, estem cometent el mateix error que en la construcció?, pan para hoy y hambre para mañana?, així ens ha anat a nivell nacional.
Quina manera de turisme volem pel nostre país?, quin tipus de gent vindrà a visitar Eurovegas?, o potser es millor que el turisme que vingui valori el nostre patrimoni cultural i natural??

Què t'anava a dir ha dit...

políticament hem de dir que això és una mala inversió, però crec que molts polítics pensen per dins ojala que vingués que faríem calerons per tirar endavant.

Salva Ferré i Gibert ha dit...

Tens raó Marc pot ser una inversió faraònica mai vista. Però els polítics han de ser concients que no poden tolerar alguna de les condicions demana aquest bon home i n'estic segur que si s'entenen podrem dir : Hola Eurovegas!

Salva Ferré i Gibert ha dit...

Miquel, jo no ho veig una mala inversió. Si realment els que han de fer les coses com s'han de fer, les fan bé. Hem de confiar amb els polítics que estan al capdavant del país ara mateix, i creure que faran les coses com deu mana.