dimecres, 14 de març del 2012

Una situació estrambòtica


Avui al matí quan arribava al lloc de treball, m'he trobat una situació que avui en dia ja no hem sorprèn. Els fanals estaven apagats, però no perquè els hi tocava estar així, sinó perquè algú havia estirat tots el cables de la línia d'enllumenat i per tant els havia deixat tots apagats.
Aquesta situació ja acostuma a ser normal al nostre terme, un clar exemple és la zona del botafoc que a hores d'ara no queda un gram de coure en tot el seu perímetre o el robatori de tapes de clavegueram o de serveis que ha sofert. És un dels efectes que és comporta esta en la situació de crisi que estem, però que no hem deixa de sorprendrà, ja que n'estic ben segur que si arribes a qualsevol "chatarrero" de la zona amb aquest tipus de material, encara que porti la marca d'algun ajuntament o d'alguna companyia de serveis, l'agafen religiosament i els hi paguen el preu estipulat. Si és controles a aquestes empreses i se les sanciones per agafar aquest tipus de material, aquestes situacions no serien tant constants.
Ara, el més fotut de tot això és que uns és beneficien d'aquests robatoris i els ciutadans que paguem religiosament els impostos que ens pertoquen, ens quedem sense algun servei, que pot ser vital en algun cas, i que l'administració competent a de reposar el material robat amb els diners dels contribuents.

2 comentaris:

Marc Rodero ha dit...

Fa unes setmanes va passar una cosa simiar a Bonastre, concretament van robar cable de telèfon. La línia arriba des de la centraleta de Roda de Barà, i és entre aquestes dues poblacions on els lladres el tallen i deixen el poble incomunicat. No és la primera vegada que Bonastre pateix un robatori de cable de telèfon, amb les incomoditats que, com molt be dius Salva, origina a la població. Des del punt de vista "meteorològic", el poble disposa d'una estació automàtica que va estar pràcticament dos dies sense enviar i actualitzar dades als diversos suports de meteorologia. En el cas dels robatoris de cable de telèfon, el fet de deixar a molts ciutadans i dependències municipals sense línia, té una vessant afegida, que és el fet que les alarmes de vegades queden sense efecte. La Rambla també és un clar exemple dels robatoris, no hi ha cap de les reixes que envolten els arbres. En definitiva un problema que sempre ha existit però a molt menor escala, però que ara s'ha accentuat per la crisi i per la necesitat de molta gent, encara que posant en perill a d'altres persones, de buscar.se la vida com pot.

Salva Ferré i Gibert ha dit...

per flipar el problema de Bonastre marc! Ara el tema dels arbres de la rambla del vendrell, no se si els va retirar l'Ajuntament perquè les arrels els feien sortir i provocava més accident que servei o que els van fotre...

Salut i merci!!